PROBA care confirmă că RISE ia bani de peste hotare ca să facă investigații la comandă

dewer

Lumea Justiției a dat publicității un document exploziv despre finanțarea siteului Rise de către Ministerul de Externe al Olandei pentru investigații privind presupuse spălări de bani în România, scrie flux24.ro.

rew4

În data de 1 februarie 2017, taman când mișcările #rezist făceau ravagii în Piata Victoriei protestand împotriva OUG 13/2017, iar DNA și PICCJ prin Luluta și Lazarica dădeau comunicate de încurajare, #Rise Project a fost depistată de inspectorii ANAF ca două contracte de cesiune de drepturi de autor fiecare de cate 7200 euro încheiate cu Attila Biro și Alina Moscalu, au fost finanțate pe un proiect despre ”spălarea banilor” de cine credeți? Chiar de Ministerul Afacerilor Externe al Olandei!! Adică olandezii care s-au dovedit a fi cei mai mari inamici ai nostri din interiorul UE și care s-au opus vehement intrării noastre în Schenghen și modificarii legilor justiției și care ne tot criticau de zor cu corupția, dar ambasadoarea lor lua masa cu penalii, în familie. Ia uitați-vă la fragmentul de document (ultima poză de jos) despre care putem anticipa ca va exploda curând integral în toată presa liberă și spuneți ce credeți – cum de i-a apucat pe olandezi brusc generozitatea taman în februarie 2017 când #rezistenții și patronii unor multinaționale își trimiteau oamenii în piață să încerce daramarea noului guvern proaspăt ales? Să fie ceva întâmplător? – mai scrie sursa citată.

fret-1

Attila Biro este cunoscut ca un jurnalist apropiat de Binomul SRI-DNA.

t5435

Despre RISE s-a spus că ar avea finanțări și de ONG-urile lui George Soros.

Documentul a fost comentat pe facebook de jurnalistul Sorin Faur:

Aici avem un contract de prestare marfă pe drepturi de autor între ministerul olandez de externe și prestigiosul proiect Rise. Marfa solicitată românilor: „money laundering pattern in Eastern Europe”. Guvernul Olandei, țară care blochează mecanic aderarea României la spațiul Schengen, plătește cîteva mii de euro pentru ca niște neica nimeni ieftini să-i livreze chiar din România argumentele blocajului (alea publice), argumente mascate sub forma anchetelor jurnalistice vezi Doamne independente. Trist. Scîrbos. Las’ că jurnaliști lulii de la Rise Project se vînd pe sperțuri de frizeri, dar nici n-au livrat recent mai mult decît invenții confortabile, intern, pentru naturelul tulburat al califatului duduii Codruța, iar, extern, utile, între altele, frumoasei țărișoare contractante, a cărei răvășitoare ambasadoare dejunează cică spontaneu cu diverși derbedei în libertate ai regimului Băsescu. Și uite cît de emoționant se umple, pas cu pas, tabloul cu destule personaje de care au depins și încă depind foarte multe lucruri, inclusiv aderarea României la Schengen.

dewer

Dacă acest document preluat din Lumea Justiției este real, aici avem și un contract încadrabil la trădare. Cum poate fi descrisă mai fidel trădarea decît prin furnizarea contra cost, către un guvern străin solicitant, de instrumente care contravin și sînt folosite împotriva interesului național al statutului tău?

You may also like

Comments are closed.

By