Primul ministru îl ia tare pe ministrul Agriculturii: ambrozia să reapară în lista plantelor interzise, e pericol pentru sănătatea oamenilor!

filip

Premierul Pavel Filip a cerut astăzi, la ședința Guvernului, reintroducerea urgentă a ambroziei în registrul plantelor interzise. Șeful Executivului consideră că aceasta este periculoasă pentru sănătatea oamenilor.

”Un alt subiect foarte discutat este cel al alergiilor la ambrozie. Sub acoperișul că este un proiect de aliniere la normele europene, acesta plantă a dispărut din lista plantelor interzise. Trebuie luate măsuri urgente, deoarece zile la rând am întâlnit oameni care suferă. Să găsim cadrul legal, pentru a interzice această plantă”, a declarat Pavel Filip.

Precizăm că ambrozia este periculoasă nu doar pentru oameni, ci şi pentru culturile agricole, spun specialiştii. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a atenţionat în nenumărate rânduri despre pericolul cauzat de planta invazivă, însă în majoritatea localităţilor din ţară nu se întreprind niciun fel de măsuri fitosanitare. În Republica Moldova, ambrozia a apărut pentru prima dată aproximativ 20 de ani în urmă.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By