„Prima Casă” // 234 de familii și-au procurat locuințe în mai puțin de jumătate de an de la lansare. Care este prețul apartamentelor (DOC)

prima casa

Un număr de 234 de familii și 88 de tineri necăsătoriți și-au procurat locuințe în cadrul programului „Prima Casă” în mai puțin de jumătate de an de la lansarea acestuia, transmite Guvernul de la Chișinău.

Prin intermediul celor cinci bănci participante la program, au fost oferite credite în sumă de peste 148 de milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 74 de milioane de lei.

Până acum, în cadrul programului „Prima Casă 2” au fost depuse 46 de cereri, dintre care 21 sunt în curs de finanțare. Alte 50 de dosare au fost depuse pentru „Prima Casă 3”, 29 dintre acestea fiind în proces de finanțare.

Suprafața unui apartament procurat este, în medie, de 58 de metri pătrați, cu o valoare de circa 543 de mii de lei. Costul locuinței nu poate depăși un milion de lei.

Programul prevede facilități pentru familiile care au copii. Statul acoperă 10% din prețul apartamentului pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cele care au 4 și mai mulți copii, statul va achita toată suma, familia plătind doar dobânzile.

Totodată, începând cu 3 august curent, familiile care au copii pot solicitata compensații din partea statului, în acest scop fiind alocate 20 de milioane de lei.

„Numărul cererilor pentru credite depuse în luna august este aproape echivalent cu cel al primelor 3 luni de implementare al Programului „Prima Casă”. Ieri primele 50 de familii beneficiare ale Programelor „Prima Casă 2” și „Prima Casă 3” au primit în conturi compensații în sumă totală de circa 30 mii lei. Cea mai mare compensație, în valoare de 3421 lei, a primit-o o familie cu 5 copii – beneficiară al Programului „Prima Casă 3”. În satul Corlăteni, raionul Râșcani, cinci familii și-au procurat apartamente într-un bloc beneficiind de Programul „Prima Casă”. În alte 12 localități rurale avem procurări de locuințe în cadrul Programului”, a menționat secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Ion Chicu.

Programul guvernamental „Prima Casă” a fost lansat la 26 martie 2018.

 

sursa: ziarulnational.md

You may also like

Comments are closed.

By