Premierul Pavel Filip, la întrunirea Internaţionalei Socialiste de la New York: Platforma „Pentru Moldova” înseamnă atenție spre oameni

6ade2b200a3719eda91177b4811000b7

Premierul Republicii Moldova şi prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, a fost prezent la întâlnirea anuală a Prezidiului Internaţionalei Socialiste şi a şefilor social-democraţi de state şi guverne, care a avut loc pe 27 septembrie 2018 la New York, în Statele Unite ale Americii.

Cu prilejul acestei reuniuni, premierul Pavel Filip a susţinut un discurs despre situaţia din Republica Moldova şi despre evoluţiile ce privesc ţara noastră în planul relaţiilor externe.

El a subliniat că, în aceste momente complicate în plan internaţional, e foarte important să fim atenţi la problemele cetăţenilor. „PDM a lansat recent platforma politică «Pentru Moldova», scopul nostru fiind să ne îndreptăm mai mult atenţia spre oameni pentru a căuta soluţiile de ridicare a standardelor sociale, politice şi economice din ţara noastră”, a afirmat Pavel Filip.

În mesajul său, premierul Republicii Moldova a reamintit demersurile internaţionale ale ţării noastre în ceea ce priveşte retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei, făcând referire la rezoluţia Adunării Generale a ONU din luna iunie şi la declaraţia adoptată după summitul NATO din luna iulie de la Bruxelles, în care s-a cerut din nou acest lucru.

71d8f0e16fc9019b85c4bc7f4ab1bd99

Prim-vicepreşedintele PDM a vorbit de asemenea despre bunele rezultate ale parteneriatului dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, menţionând în context evoluţia pozitivă a economiei moldoveneşti, care a crescut cu 4,5% în 2017.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul internaţional în depăşirea problemelor de securitate şi a problemelor economice şi suntem încrezători că aceasta este cheia către un viitor prosper şi paşnic”, a declarat premierul Pavel Filip în discursul său. El a reafirmat susţinerea Republicii Moldova pentru colaborarea internaţională şi pentru principiul solidarităţii între naţiuni.

Întâlnirea Prezidiului Internaţionalei Socialiste are loc în fiecare an în luna septembrie, în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite, care se ţine la New York. Acest eveniment se bucură de participarea liderilor social-democraţi din diverse ţări ale lumii şi este o ocazie de abordare a temelor relevante pentru mişcarea social-democrată internaţională. Agenda discuţiilor din acest an s-a axat pe provocările curente în plan internaţional, accentele şi priorităţile pentru asigurarea păcii şi respectarea drepturilor omului, consolidarea societăţii globale în perioade dificile.

You may also like

Comments are closed.

By