Vlad Plahotniuc a cerut, Guvernul a realizat! Zeci de mii de oameni vor fi mulțumiți de ce se întâmplă începând cu ziua de astăzi

prima casa

O nouă veste bună pentru cetățeni. Începând de astăzi, taxa pentru perfectarea actelor de moștenire va fi de 150 de lei pentru un act. Modificările în Legea privind metodologia calculării plăţii pentru servicii notariale au intrat deja în vigoare.

Norma respectivă prevede că, la eliberarea certificatului de moștenitor pentru bunurile imobile din sate, cu excepția terenurilor cu destinație agricolă și a terenurilor pe care nu sunt amplasate construcții, tariful este de 150 de lei pentru fiecare bun imobil separat. Anterior, această taxă putea să ajungă și la 2000 de lei.

Amintim că inițiativa de a reduce taxa la perfectarea actelor de moştenire aparține Partidului Democrat și a fost anunțată de către preşedintele formațiunii, Vlad Plahotniuc.

Statisticile arată că în anul 2017 au fost înregistrate aproape 88 de mii de certificate de moștenitor. În prima jumătate a acestui an au fost înregistrate deja peste 46000 de certificate.

You may also like

Comments are closed.

By