Pavel Filip cere demisii în cazul bărbatului care a murit pe stradă, așteptând ambulanța: nu pot accepta să nu-ţi faci munca calitativ, aşa cum cere meseria

ambulanta 112
Premierul Pavel Filip a cerut astăzi concedierea tuturor persoanelor care se fac responsabile de decesul unui bărbat, pe strada Lech Kaczinski din Capitală. De asemenea, şeful Guvernului a cerut Ministerului Sănătăţii să depună o sesizare la Procuratura Generală, de investigare penală a cazului respectiv.

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului, Pavel Filp a cerut concedierea directorului adjunct al Serviciului Asistenţă Medicală Urgentă, a dispecerului care a primit apelul, dar nu a direcţionat la timp ambulanţa pentru a salva viaţa bărbatului și a medicului de pe ambulanţă. De asemenea, premierul a cerut sancţionarea disciplinară a medicului superior, a directorului adjunct pentru probleme logistice al Serviciului Asistenţă Medicală Urgentă, a secretarului de stat responsabil de Serviciul Asistenţă Medicală Urgentă

Pavel Filip a demontat și justificările privind lipsa maşinilor şi suprasolicitarea cadrelor medicale.

“Au uitat, cred, că există sisteme GPS pe maşini. Nu merge explicaţia că nu avem maşini suficiente pentru că, în acel moment, erau patru maşini libere şi zece maşini erau în sectorul Centru”, a declarat Pavel Filip.

Şeful Cabinetului de miniştri s-a arătat deranjat şi de atitudinea medicilor

“Şi un lucru care este mai dureros pentru mine este atitudinea nepotrivită a medicilor. Port un respect deosebit pentru aceşti oameni, ştiu cât e de greu pentru ei, salariile nu sunt pe potrivă, dar în acelaşi timp nu pot accepta să nu-ţi faci munca calitativ, aşa cum cere meseria”, a precizat premierul Filip.

Amintim că un bărbat a murit pe stradă, în timp ce medicilor de la serviciul de urgență le-a luat 40 de minute ca să ajungă la el. Potrivit raportului ministerului Sănătății, cazul a fost preluat de Serviciul 112 la ora 20 și 13 minute. Ambulanța a pornit însă abia peste 32 de minute și 10 secunde și a ajuns la pacient în 9 minute și 19 secunde.

You may also like

Comments are closed.

By