Oxana Domenti este noul Ambasador în Elveţia şi reprezentat Permanent al RM pe lângă Oficiul Națiunilor Unite

oxana domenti

Oxana Domenti este noul Reprezentat Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul Națiunilor Unite, Organizația Mondială pentru Comerț și alte organizații internaționale din Geneva, dar și pentru functia de Ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană, cu resedința la Geneva. Candidatura acesteia a fost propusă și aprobata astăzi, la şedinţa Guvernului.

Oxana Domenti este doctor în Economie și Magistru în Securitate Socială Europeană, are studii universitare și postuniversitare (doctorat) în economie, realizate în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova; a urmat, la fel, două programe postuniversitare la universități Europene de prestigiu: Masterat în Securitate Socială Europeană la Universitatea Katolică din Leuven, Belgia, dar și în domeniul Sănătății Publice la Universitatea din Londra și Scoala Londoneză de Igienă și Medicină Tropicală (Marea Britanie); a urmat și alte studii și diverse traininguri profesionale, inclusiv diplomatice, în cadrul Scolii Diplomatice și de Relații Internaționale din Geneva, Elveția. 

Ea a activat în calitate de consilier prezidențial în domeniul domeniul dezvoltării sociale, a fost deputat în 4 legislaturi, deținând mai multe funcții, inclusiv cea de președinte al Comisiei de Sănătate si Protecție Socială și cea de vicepreședinte al Comisiei Economie, Buget și Finanțe. Are, la fel, experiență didactică și academică, realizată în cadrul ASEM dar și a Scolii de Management în Sănătate Publică de pe lângă Universitatea de Medicină și Farmacie “Nicolae Testemițanu”. 

A prezentat Republica Moldova în diverse delegații și foruri internaționale pe tematici de cooperare bilaterală și multilaterală, economice și sociale, inclusiv, legate de Agenda de Dezvoltare Durabilă a ONU.

You may also like

Comments are closed.

By