ONG-urile de apărare a libertății de exprimare apără instituțiile media afiliate PPDA și PAS, dar închid ochii la intimidarea altora

parlament.md

ONG-urile de apărare a libertății de exprimare din Republica Moldova aplică duble standarde. Acestea apără instituțiile media afiliate PPDA sau PAS, dar închid ochii atunci când exponenții altor organe de presa sunt intimidați sau chiar atacați. De această părere este bloggerul Anatolie Chirilov, într-un articol publicat astăzi.

Acesta aduce și câteva exemple în care ONG-urile de media, afiliate politic, neglijează cazuri scandaloase de atacuri la adresa presei.

„În data 5 februarie 2017. Liderul Partidului „Platforma Demnitate şi Adevăr”, a anunţat jurnaliştii la începutul săptămânii că sunt aşteptaţi la Congresul formaţiunii, dar le-a închis uşa în nas celor de la Canal2 și PublikaTV. În data de 11 iunie 2017 echipa celor de la Publika, a fost agresata de membrii/simpatizanții PPDA și PAS, după care au fost alungamți de la manifestația acestora. În data de 11 septembrie 2017, Partidul Acţiune şi Solidaritate a restricționat accesul presei incomode la cel de-al doilea Congres al formațiunii și a limitat accesul celor de la Prime TV, chiar dacă pretinde că luptă pentru implementarea valorilor democratice în Moldova”, scrie Anatolie Chirilov.

Bloggerul adaugă că agresarea jurnaliștilor incomozi a devenit o tradiție a liderilor Partidului Demnitate și Adevăr.

„Agresarea jurnaliștilor a devenit deja o tradiție urâtă a liderilor Partidului Demnitate și Adevăr. Șeful acestei formațiuni, Andrei Năstase, a intimidat echipa Publika TV şi a încercat s-o scoată forțat din sala de conferințe, în timp ce jurnaliștii intenționau să filmeze prompterul de pe care fruntații PPDA au citit textul în fața presei. Acest caz a avut loc în data de 23 octombrie 2017. La 26 august 2018, echipa de filmare a postului de televiziune Publika TV a fost agresată de participanţii la acţiunea electorală a PLDM, susţinută de PAS şi PPDA. Reporteriţa canalului a fost îmbrâncită şi lovită peste microfon, în momentul în care încerca să discute cu şoferii şi pasagerii nemulţumiţi de blocarea traficului de pe bulevardul Ştefan cel Mare”, mai scrie Anatolie Chirilov.

Aceste cazuri au fost ignorate de ONG-urile de media care fac partizanat deschis în favoarea liderilor opoziției de dreapta.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By