Ministrul Agriculturii, luat la rost de premierul Filip, după ce studenții de la Universitatea Agrară au fost mutați la alte cămine

20180912-_m3_2559

Premierul Pavel Filip i-a cerut astăzi ministrului Agriculturii Liviu Volconovici să anuleze decizia prin care elevii și studenții de la 3 cămine ale Universității Agrare au fost puși în situația să fie mutați la alte cămine, deși aceștia făcuseră deja reparații în camerele pe care le aveau.

„Dle ministru, este cazul să anulați acest ordin și să dați posibilitatea studenților să stea acolo unde se simt bine. O să solicit Corpul de Control să verifice legalitatea acestei decizii. Nu faceți economii pe studenți, economiile le puteți găsi în sistemele de irigare despre care am vorbit ieri. Multe milioane de lei sunt acolo și cu aceste milioane de lei am putea să pornim mai multe proiecte”, a menționat prim-ministrul.

Cele 3 cămine urmau să fie acordate, în cadrul unui parteneriat public-privat, unei firme de construcții, care, în schimb, ar urma să facă reparații în universitate.

”Eu înțeleg că este un cartier foarte bun, foarte mulți râvnesc acest cartier dintre Pușkin și Grigore Vieru. Da, este bun pentru construcții și cred că ar costa o sumedenie de bani. Dar nu vă chinuiți, pentru că nu o să treacă prin Guvern niciun parteneriat public-privat. Nu o să pună nimeni mâna pe acest teren de pământ”, i-a spus premierul ministrului Agriculturii.

Tot astăzi, premierul s-a arătat deranjat şi de informaţiile evazive oferite de Ministerul Agriculturii, privind ambrozia.

„Mă informează că ambrozia este o buruiană invazivă, care creşte în apropierea şantierelor de construcţie, terenurile lipsite de vegetaţie, înfloreşte în lunile de vară, provoacă alergie. Mulţumesc, dle ministru, eu acestea le cunosc. Zic să nu pierdeţi timp în continuare şi să le transmiteţi colegilor care vă scriu asemenea scrisori, am făcut lucrul în locul Ministerului Agriculturii. Este legea colegilor din România, copiaţi şi avizaţi. Veniţi cu soluţii”, a spus şeful Guvernului.

sursa: gov.md

You may also like

Comments are closed.

By