12 C
Chișinău
Sunday, April 18, 2021

Ministerul de Externe al Poloniei: Interdicția intrării pe teritoriul Poloniei și a zonei UE pentru Ludmila Kozlowska rămâne în vigoare

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Directorul executiv al Fundației Open Dialog, Ludmila Kozlowska, are în continuare interdicție de intrare în UE. Acest lucru a fost reconfirmat de către subsecretarul de stat al diplomației poloneze, Andrzej Papierz, la o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în Polonia, Rolf Nikel.

Discuția a avut loc în contextul în care Germania a eliberat Ludmilei Kozlowska o viză de intrare pe termen scurt.

”Partea polonă menține poziția sa referitor la înscrierea cetățencei Ucrainei Ludmiła Kozłowska în Sistemul Informațional Schengen (SIS) ca persona nedorită. Decizia privind înscrierea dnei Kozlowska pe lista SIS a fost luată în temeiul informațiilor Agenției de Securitate Internă a Poloniei. Materialele acumulate nu lasă dubii referitor la netransparența surselor de finanțare ale Fundației Open Dialog. Serviciile poloneze au primit informații concludente și de la serviciile partenere”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, citează hotnews.md.

Diplomația de la Varșovia mai precizează faptul că șeful Agenției de Securitate Internă a transmis serviciilor speciale și poliției germane informații detaliate, în temeiul cărora a fost adoptata decizia privind înscrierea Ludmilei Kozłowska în SIS. O scrisoare similară a fost transmisă tuturor serviciile partenere din statele Zonei Schengen.

”În opinia părții poloneze, acordarea unei vize pe termen scurt de tip LTV dnei Ludmila Kozłowska a fost nefondată. Interdicția intrării pe teritoriul Poloniei și a zonei UE pentru dna Ludmiła Kozłowska rămâne în vigoare. Persoana indicată rămâne inclusă în sistemul SIS”, se mai arată în comunicatul Ministerului de Externe al Poloniei.

Amintim că șefa Fundației Open Dialog a fost declarată persoană indezirabilă în Polonia și UE și expulzată în Ucraina. Varșovia o suspectează de legături cu serviciile speciale de la Kremlin.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img