La un pas de moarte // O femeie din Basarabeasca s-a intoxicat cu dioxid de carbon în beciul casei

beci

În seara zilei de 11 septembrie, salvatorii au fost alertați pentru a salva o femeie în vârstă de 84 de ani. Aceasta a intrat în beciul casei și nu a mai reușit să iasă, fiind intoxicată cu dioxid de carbon. Cazul a avut loc într-o gospodărie din orașul Basarabeasca.

Potrivit primelor informații, femeia a intrat în beciul locuinței unde avea loc procesul de fermentare a vinului, iar rudele acesteia au depistat la scurt timp lipsa acesteia și au sunat la 112.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri care a scos bătrâna. Femeia a fost preluată de o echipă medicală pentru îngrijiri medicale.

Potrivit datelor IGSU, în anul 2017, în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare, au decedat 5 persoane.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sînt dotate cu sisteme de ventilare. Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci cînd mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumînare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumînării. Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci cînd presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol. În astfel de situații, este important apelarea imediată a serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat.

You may also like

Comments are closed.

By