IGP dezminte că a intervenit fără temei legal la mitingul unioniștilor 

40480008_1104726956369537_2871584790161653760_n

Inspectoratul General al Poliției dezminte, într-un comunicat de presă, informațiile apărute presă, precum că polițiștii au evacuat forțat participanții la Marșul Centenarului din Capitală. Poliția insistă că a acționat legal și a intervenit doar când unioniștii au blocat intenționat circulația pe o arteră importantă din Chișinău.

IGP a precizat că unioniștii nu au respectat condițiile solicitate chiar de către ei, în declarația prealabilă de desfășurare a manifestației, Liderul ODIP, Vlad Bilețchi, le-a cerut participanților la întrunire să meargă în marș spre spre Bariera Sculeni, unde erau staționate autocarele lor.  

”În acest context,  organizatorii întrunirii nu au respectat prevederile art. 18 al Legii 26/2008 privind întrunirile, care prevede obligația desfășurării întrunirii doar în forma, în locul și în termen indicat în declarația prealabilă”, se spune într-un comunicat al instituției”, se arată în comunicatul citat. 

Poliția precizează că, în punctul final al marșului, participanții la întrunire au blocat intenționat circulația pe strada Calea Ieșilor și fost nevoită să intervină pentru deblocarea arterei, inclusiv pentru a permite circulația transportului spre Leușeni.

De asemenea, IGP anunță că a fost sesizat precum că în autobuzele unioniștilor ar fi fost ascunse substanțe explozive, dar și alte obiecte interzise. Ca urmare, vehiculele au fost duse la Inspectoratul de Poliție Strășeni pentru verificări.

”Organizatorilor le-a fost comunicat despre acest lucru și li s-a propus să se deplaseze la IP Strășeni pentru a fi prezenți la fața locului examinării, pentru a asigura transparență”, se mai spune în comunicatul citat.

Screenshot_5

Screenshot_6

Screenshot_7

You may also like

Comments are closed.

By