George Simion, Constantin Codreanu şi Vlad Bileţchi, criticaţi dur pentru marşul care a avut loc ieri la Chişinău

940 cordon

Spiritele se încing în interiorul curentului unionist. Liderii acestuia, George Simion, Constantin Codreanu şi Vlad Bileţchi, sunt criticaţi dur pentru marşul de ieri, din Chişinău, însoţit de acţiuni turbulente, cu implicarea deputatului român.

“Simion, Codreanu şi Biletchi cred că-şi pot bate joc de ideea Unirii, cred că pot compromite şi terfeli o idee mai veche şi mai bună decât ei, decât pot fi ei vreodată. Cred că pot chema oameni în stradă, tineri entuziaşti, bătrâni amărâţi, care poate nu mai prind unirea cu Ţara în care s-au născut, ca să-şi bată joc de ei şi să se livreze un spectacol greţos pe spinările lor”, scrie Marcela Ţuşcă, cunoscută militant pentru Unirea Moldovei cu România.

În opinia sa, spectacolul de ieri are conotaţii strict politice şi electorale.

“Toată această scenarită cu autocarele blocate şi cu târârea oamenilor în marş, pe jos, pe 35 de grade, doar ca să se tăvălească pe jos în faţa televiziunilor, poate se lansează şi ei candidaţi în vreo circumscriptie. Şi ca să implice imediat România, consulatul, ambasada, „săriţi, deputat român săltat la Chişinău”. „Scandal diplomatic”, mai scrie Marcela Ţuşcă.

Internautul aduce critici şi la adresa PAS şi a Platformei DA, care au sărit în susținerea spectacolului organizat de liderii unioniști.

“În acelaşi timp, să stea calmi şi panaramele din Platforma DA sau PAS, care s-or mai trezi să comenteze: pe 27 august dimineaţa, la Ştefan, aţi făcut acelaşi lucru – aţi compromis ideea de protest, ideea de revendicare, aţi îngropat ideea de proiect. V-ati tăvălit LA FEL cu poliţia, aţi cerşit aceeaşi victimizare, presa voastră s-a isterizat la fel, în acelaşi univers de prostie, mizerie, ipocrizie, politicianism de cea mai joasă speţă. Asta se întamplă când e evacuat adevărul, bunul simţ şi interesul comun, în favoarea intereselor lor personale”, conchide Ţuşcă.

sursa: evenimentul.md / foto: Angela Barbaiani

You may also like

Comments are closed.

By