Dodon nu a semnat decretul de numire a noilor miniștri! Filip: Este o nouă încălcare a Constituției, ne vom adresa CC pentru rezolvarea acestui blocaj instituțional

dodon filip

Guvernul se va adresa Curții Constituționale pentru a depăși blocajul instituțional, creat de președintele Igor Dodon, prin refuzul de a numi miniștrii desemnați ai Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Sănătății, Muncii, Protecției Sociale. Despre aceasta a scris pe Facebook premierul Pavel Filip, care l-a acuzat pe Igor Dodon de încălcarea Legii Supreme.

”Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist. Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă. Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a scris Pavel Filip.

Amintim că prim-ministrul a propus-o pe Silvia Radu pentru funcția de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar pe Nicolae Ciubuc – la șefia Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Igor Dodon a declarat în această seară la un post de televiziune că a refuzat numirea celor doi și l-a informat în scris despre acest lucru pe Pavel Filip.

Despre Silvia Radu, șeful statului a spus că ea nu este un specialist din domeniul sănătății și că ”trebuie să știi diferența dintre paracetamol și aspirină”. Iar despre Nicolae Ciubuc, Dodon afirmă că are multe întrebări legate de integritatea acestuia.

Potrivit Constituției, șeful statului poate refuza o singură dată numirea unui ministru.

sursa: hotnews.md / imagine arhivă

You may also like

Comments are closed.

By