Din octombrie, în Moldova va fi deschisă o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice

8-1

Începând cu 1 octombrie 2018, o companie ungară va deschide în Moldova o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice, cu circa 50 de locuri de muncă. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei ungare Equip Test.

Directorii executivi ai companiei, Zoltan Kadar și Csaba Kadar, au subliniat că Equip Test este producător mondial de sisteme de testare și măsurare pentru Printed Circuit Boards (PCB’s) și cablaje. În ultimii ani, Equip Test a inaugurat fabrici de producție în Ungaria, Cehia, Polonia și Serbia și vor continua extinderea în alte state.

4_216

„Dorim să deschidem o fabrică de producere a sistemelor de testare a echipamentelor electronice în ZEL – „Expo Business Chișinău”. Vom angaja în următorii 2 ani, circa 50 de persoane calificate, ingineri si muncitori calificați. În 3-4 ani, numărul de angajați va crește până la 100 de persoane. Contăm pe susținerea autorităților pentru extinderea afacerii, precum și la implementarea tehnologiei moderne de design și producție a echipamentului de testare pentru PCB’s și cablaje. Deși am luat în calcul și oportunitatea de a ne extinde în România, alegerea finală a venit pentru Republica Moldova”, a menționat Zoltan Kadar.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a specificat că absolvenții instituțiilor de învățământ din domeniul ingineriei mecanice și microelectronicii vor avea posibilitatea să se încadreze în câmpul muncii acasă, în Republica Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By