Cadavrul unei femei din raionul Leova, depistat în beci

ambulanta 112

Salvatorii au fost solicitați pentru a extrage din beci cadavrul unei femei din satul Băiuș, raionul Leova. Intervenția a avut loc sâmbătă, 15 septembrie.

Potrivit datelor IGSU al MAI, femeia, în vîrstă de 77 ani, și-a pierdut viața după ce a intrat în beciul casei unde s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului.

La fața locului a intervenit un echipaj de pompieri, cu echipament special care a intrat în beciul casei și a extras corpul neînsuflețit.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, roagă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul, fără a asigura o ventilație corespunzătoare. Totodată, persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere, în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului. Cea mai simplă modalitate de a verifica prezenta acestuia intr-o încapere este prin aprinderea unei lumanări. In caz ca aceasta se stinge, înseamna lipsa suficienta de oxigen.

Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații că intenționează să intre într-o astfel de încăpere. În cazul în care este deja o victimă, apelați serviciile de urgență, pentru ajutor calificat.

Potrivit datelor IGSU al MAI, în anul 2017, în urma intoxicării cu dioxid de carbon în procesul de fermentare, au decedat 5 persoane.

You may also like

Comments are closed.

By