VIDEO // Accident cumplit în Rusia: 6 moldoveni au murit. Guvernul va acoperi cheltuielile de repatriere a cadavrelor

MBEcab0IOV8

Prim-ministrul Pavel Filip a dispus astăzi crearea celulei de criză care să ofere tot suportul necesar celor implicați în accidentul rutier în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, precum și rudelor și apropiaților acestora. Din aceasta fac parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Inspectoratului General al Poliției, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Premierul a solicitat IGSU ca o echipă de specialiști să se deplaseze în Federația Rusă pentru a acorda suport răniților, dar și pentru a ajuta în procedura de repatriere a cadavrelor. Totodată, Pavel Filip a cerut ambasadei Republicii Moldova la Moscova să se asigure că cei traumatizați au parte de îngrijirea necesară, iar în cazul în care starea acestora este gravă, IGSU să asigure transportarea lor acasă cu echipajul SMURD. Angajații ambasadei s-au deplasat la locul accidentului, dar și în spitalul unde sunt internați cei răniți, care au fost deja identificați.

Cheltuielile de repatriere a cadavrelor celor 6 cetățeni moldoveni decedați vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în această dimineață, la ora 7:40, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropiere de regiunea Kaluga, Federația Rusă, a avut loc un accident rutier cu implicarea a 3 unități de transport: un Mercedes Sprinter, un camion Foton și un Ford Focus. În rezultat, 8 persoane au murit, dintre care 6 sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Alți 8 cetățeni moldoveni sunt internați în spital cu traumatisme.

dtp_io

1525939170

Presa locală scrie că automobilul Ford Focus s-ar fi tamponat cu un Volkswagen Polo, ambii șoferi deplasându-se în aceeași direcție. În urma impactului, Ford Focus a ajuns pe contrasens, fiind lovit de microbuzul cu moldoveni. În rezultat, microbuzul Mercedez s-a inversat, lovind camionul Foton.

video: discover24.ru

You may also like

Comments are closed.

By