Vameșii au eliberat pașapoartele unioniștilor. Participanții la Marșul Centenar se îndreaptă spre Chișinău

Screenshot_7

Vameșii au eliberat pașapoartele participanților la Marșul Centenar, staționați pe teritoriul neutru, dintre cele două granițe. Cei aproximativ 70 de persoane, cetățeni moldoveni și români au pornit spre Chișinău, potrivit actual.md.

Aceasta după ce organizatorul acțiunii, cetățeanul român George Simion, a acceptat să se întoarcă în România după ce nu a primit dreptul de a intra în Republica Moldova și să permită colegilor săi să meargă mai departe.

Menționăm că, șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, a mers, astăzi, la punctul de trecere Leușeni pentru a debloca situația privind grupul organizat de cetățeni români staționați între punctele de trecere a frontierei de stat.

Motivul pentru care acest grup nu a primit inițial permisiunea să treacă frontiera de stat a fost comportamentul inadecvat și provocator al unor persoane din cadrul grupului, refuzul de a se conforma procedurilor legale de trecere și o serie de injurii și amenințări proferate în discuțiile cu reprezentanții Poliției de Frontieră. Toate acestea au fost documentate pe suport video.

Fredolin Lecari le-a cerut reprezentanților grupului să manifeste respect față de lege și să se conformeze procedurilor de trecere a frontierei. Toți reprezentanții grupului au primit permisiunea să intre pe teritoriul Republicii Moldova, cu excepția lui Simion George, care a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat.

George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, a mai avut anterior interdicții de intrare în Republica Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By