Usatîi sugerează că s-a ales praful de mișcarea protestatară și că Maia Sandu și Andrei Năstase au monopolizat nemulțumirea cetățenilor și o folosesc în interes politic

usatii

Liderul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, consideră că mișcarea protestatară din Moldova a fost discreditată de forțele de dreapta, în special de președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

”Opoziția noastră de dreapta a mers pe mâna Maiei Sandu. Au semnat declarația de necolaborare cu partidele oligarhice, dar acolo au inclus și Partidul Nostru. Pentru mine a devenit foarte clar că Maia a preluat controlul deplin asupra opoziției de dreapta. Cum dictează Maia Sandu, așa dansează toată lumea, indiferent dacă le place sau nu”, a spus Usatîi într-un live pe Facebook.

Acesta a mai menționat că Platforma DA, despre care amintește că au protestat împreună, nu avea dreptul moral să semneze o astfel de declarație.

În același timp, Usatîi spune că mișcarea protestară a fost extrem de politizată de foștii exponenți ai PLDM și anume din acest motiv nu se bucură de susținerea cetățenilor.

”Pe de o parte, chemau la proteste primarii, cetățenii. Cineva încerca să vorbească și în limba rusă, dar, în același timp, pe scenă la ei urcau așa ”pasageri”, după care orice cetățean care se respectă le întorcea spatele și pleca. Și asta pentru că protestul a devenit politizat. Unul strigă despre unirea cu România, al doilea – despre ocupația sovietică, etc, etc. Ceea ce au făcut acum cei de dreapta este o scindare colosală a societății”, a mai spus Usatîi.

You may also like

Comments are closed.

By