Unioniștii blocați la Leușeni au fost lăsați să treacă frontiera Republicii Moldova, cu excepția lui George Simion

Screenshot_6

Toți participanții la Marșul Unirii, cu excepția lui George Simion, au permisiunea de intrare în Republica Moldova. Precizarea a fost făcută de către Poliția de Frontieră. Într-un comunicat al instituției se arată că șeful Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, Fredolin Lecari, a mers la punctul de trecere Leușeni pentru a debloca situația privind grupul organizat de cetățeni români staționați între punctele de trecere a frontierei de stat.

Motivul pentru care acest grup nu a primit inițial permisiunea să treacă frontiera de stat a fost comportamentul inadecvat și provocator al unor persoane din cadrul grupului, refuzul de a se conforma procedurilor legale de trecere și o serie de injurii și amenințări proferate în discuțiile cu reprezentanții Poliției de Frontieră. Toate acestea au fost documentate pe suport video.

Fredolin Lecari le-a cerut reprezentanților grupului să manifeste respect față de lege și să se conformeze procedurilor de trecere a frontierei. Toți reprezentanții grupului au în acest moment permisiunea să intre pe teritoriul Republicii Moldova, mai puțin Simion George, care urmează să primească interdicție în conformitate cu legea, după ce a demonstrat un comportament agresiv, inadecvat și a refuzat să respecte procedurile legale de trecere a frontierei de stat.

Poliția de Frontieră precizează că deși au dreptul să traverseze frontiera, reprezentanții grupului refuză momentan să o facă, încercând să forțeze prin gestul lor autoritățile să anuleze interdicția aplicată lui George Simion. ”Așadar, motivul șederii lor între punctele de trecere nu are la bază refuzul Poliței de Frontieră de a le permite accesul”, se arată în comunicatul instituției.

Menționăm că George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, a mai avut anterior interdicții de intrare în Republica Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By