Un moldovean din Orhei, stabilit în Franța, și-a tras afacere cu droguri: le transmitea „acasă” în colete și cu microbuzele de rută (VIDEO)

ss

Ofițerii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale Nord și angajați ai Administrației Naționale a Penitenciarelor al Ministerului Justiției, au reținut trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 24 – 57 de ani.

Timp de trei luni, polițiștii au documentat activitatea ilegală a unui grup criminal, specializat în contrabandă cu stupefiante, și anume a pastilelor de tip Subutex transportate din Franța prin intermediul coletelor.

În scopul stabilirii tuturor circumstanțelor și identificării persoanelor implicate, forțele de ordine au efectuat un șir de măsuri speciale de investigație, cu suportul Centrului de Analiză a Informațiilor al INI, activități soldate cu efectuarea mai multor percheziții la domiciliile membrilor grupării criminale, cât și reținerea în flagrant al persoanei care a ridicat coletul în care erau camuflate 123 de pastile de tip Subutex ajunse pe cale de contrabandă din Franța.

În cadrul documentării a fost identificată întreaga schemă criminală, pusă la cale de către liderul și organizatorul grupării, care este un cetățean al RM de 26 de ani, originar din raionul Orhei, domiciliat temporar în Franța, unde se află de mai mulți ani. Astfel, din Franța au fost transmise spre comercializare drogurile prin intermediul coletelor și a microbuzelor de rută, în așa fel ca serviciile de la frontiera de stat să nu le poată depista.

O pastilă de tip Subutex era comercializată consumatorilor finali cu prețul de 700 – 900 lei, care era divizată în 6-8 doze.

Prețul acestor stupefiante pe piața tenebră a RM este estimată la aproximativ 110 000 lei. Pe lângă droguri, la domiciliul suspecților au fost depistați bani în sumă de 13 500 euro, 450 dolari SUA, 200 lire sterline și 97100 lei, un pistol cu gaze și o armă cu țeavă lisă deținute ilegal.

Pe parcursul documentării cazului, ofițerii de investigație au acumulat probe referitor la încă 4 cazuri de contrabandă, prin care au fost transportate ilegal în Republica Moldova încă 293 de pastile Subutex cu o valoare pe piața tenebră de aproximativ 263000 lei.

La moment, bărbații suspectați sunt arestați pe un termen de 30 de zile și femeia are măsura preventivă arest la domiciliu.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Actualmente se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de contrabandă și comercializare a drogurilor, de comun cu autoritățile competente din Franța.

You may also like

Comments are closed.

By