Un microbuz din R.Moldova, lovit de tren la Vaslui: șoferul a adormit în momentul când traversau trecerea de cale ferată (FOTO/VIDEO)

WhatsApp-Image-2018-08-30-at-02.43.041

Un microbuz din Republica Moldova, cu 7 pasageri la bord, a fost spulberat pe o trecere de cale ferată din România. Accidentul a avut loc cu puțin după miezul nopții, în apropiere de Gara Roșiești, județul Vaslui.

Potrivit presei locale, microbuzul a fost acroșat razant de către trenul Inter-Regio Iași-Mangalia. În urma impactului 8 persoane din microbuz, inclusiv șoferul, au fost rănite.

În urma investigațiilor, doar șoferul basarabean și încă o persoană au fost transportate la Spitalul Județean de Urgențe Vaslui, iar la fața locului au fost tratate alte patru victime.

Din primele cercetări reiese că vinovat de producerea accidentului feroviar este șoferul microbuzului care ar fi adormit la volanul autovehicolului fix când traversau trecerea de cale ferată.

WhatsApp-Image-2018-08-30-at-02.43.04

WhatsApp-Image-2018-08-30-at-02.43.05

WhatsApp-Image-2018-08-30-at-02.43.06

„Am înțeles că șoferul a adormit la volan și microbuzul a fost acroșat de ultimul vagon al trenului InterRegio Iași – Mangalia. Au rezultat șapte victime, doar cu traumatisme minore, care au refuzat transportul la spital. Avem o victimă (șoferul microbuzului – n.r.) trimisă la spital cu traumatism picior drept și în mașina TIM avem un pacient politraumatizat pe care îl ducem la spital pentru investigații și tratament. Toți cei din microbuz sunt moldoveni, nu prea ne-am putut înțelege cu ei, nu vorbesc limba română. Oricum, au avut mare noroc, noi ne așteptam la un dezastru cu persoane rănite grav sau decedate, însă șansa a fost de partea lor, lucru care ne bucură”, a precizat medicul urgentist Carmina Piseru, șeful Compartimentului de Primiri Urgențe al Spitalului Județean Vaslui.

În total la fata locului au fost mobilizate mai multe autospeciale ale ISU Vaslui și patru ambulanțe SAJ Vaslui.

sursa: vremeanoua.ro

You may also like

Comments are closed.

By