Un avocat din Chișinău, reținut pentru trafic de copii! În apartamentul său, poliția a depistat o minoră din Călărași // VIDEO

Screenshot_2

Un bărbat de 62 de ani, domiciliat în mun. Chișinău a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală. Acesta activa în calitate de avocat în mun.Chișinău.

În urma investigațiilor efectuate de ofiţerii Centrului pentru combatrea traficului de persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze speciale s-a stabilit că bănuitul, profitând de poziţia de vulnerabilitate a unei minore de 15 ani, a adăpostit-o în apartamentul său, întreținând cu ea sistematic relații sexuale, iar pentru aceste servicii minora era achitată cu diferite sume bănești. Fata este din raionul Călărași și era căutată de polițiști pentru că părăsea domiciliul des.

Din declarațiile minorei s-a stabilit că, prima dată a întreținut relații sexuale cu bărbatul în toamna anului 2016, fiindu-i achitată suma de 400 de lei. De atunci, adolescenta, sistematic părăsea domiciliul pentru a veni în Chișinău.

În urma efectuării percheziției la domiciliul acestuia a fost depistată minora, au fost găsite și ridicate peste 80 de poze ale bănuitului cu alte fete, mai multe prezervative, jucării sexuale, telefonul mobil, un aparat de fotografiat și un calculator, probe care atestă posibila exploatare și altor copii de către făptuitor – circumstanțe care sunt investigate în prezent.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de copii. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

Procurorii au solicitat aplicarea față de învinuit a măsurii arestării preventive.

În prezent oamenii legii desfășoară acțiuni de urmărire penală și acțiuni operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz, precum și identificarea altor tinere care ar fi fost exploatate de către suspect.

You may also like

Comments are closed.

By