Tragedia din Genova: încă 10-20 de persoane dispărute (presa)

ObtenerFoto_7

Echipele de intervenție care scotocesc ruinele podului prăbușit la Genova, în nordul Italiei, caută încă 10-20 de persoane dispărute, potrivit unor surse din prefectura regiunii, citate de media italiană și de AFP.

Acestea ar fi persoane susceptibile că ar fi trecut pe pod și despre care nu se știe nimic de când acesta s-a prăbușit, bilanțul oficial provizoriu fiind de 38 de morți și 15 răniți.

„Căutările continuă cu odată cu demolarea și evacuarea blocurilor mari ale viaductului prăbușit pentru a-i regăsi pe dispăruți”,
au anunțat pompierii.

„Este cineva? Este cineva?”
, poate fi auzit un pompier strigând cu voce îngrijorată într-o cavitate săpată în mijlocul unei grămezi de pietre, de beton și fierărie, pe o înregistrare video difuzată de pompieri.

Potrivit prefecturii, circa 1.000 de persoane sunt angajate în continuare în căutări la fața locului, dintre care aproape 350 de pompieri.

Deși căutările nu sunt încă terminate, funeralii solemne sunt prevăzute pentru sâmbătă dimineața într-o sală a Centrului de expoziții din Genova, cu o slujbă religioasă care se va ține în prezența tuturor celor mai înalte autorități ale statului, scrie Agerpres.ro.

Dar potrivit presei, multe familii au preferat să nu se alăture acestei ceremonii. Astfel, apropiații Stellei Boccia, 24 de ani, moartă împreună cu prietenul său, îi vor spune adio în cursul unei ceremonii evanghelice private.

Mâine, Guvernul italian a declarat zi de doliu naţional. Amintim că în urma prăbușirii podului, un moldovean a decedat, iar altul se află la spital.

You may also like

Comments are closed.

By