Tabără de vară, deschisă ilegal în sectorul Râșcani: educatori erau doi copii // VIDEO

foto-S

O tabără de vară pentru copii de la 4 la 16 ani, amplasată în subsolul unei săli de sport din sectorul Râşcani, a fost închisă. Ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au constatat că activitatea era desfășurată cu încălcarea tuturor normativelor pedagogice și sanitare în vigoare.

La fel, produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziţionate în lipsa documentelor de provenienţă şi certificatelor însoţitoare, de la diferite chioscuri stradale. Respectiv, în calitate de personal didactic și auxiliar activau două persoane, de 18 şi, respectiv, un minor de 16 ani, care aveau grijă de copii, nefiind titulari ai diplomelor de studii cu profil pedagogic şi în lipsa contractelor individuale de muncă.

Totodată în cadrul cercetărilor s-a stabilit că sălile, unde copii îşi petreceau timpul, nu erau amenajate corespunzător şi nu întruneau condiţiile necesare asigurării unui mediu optim şi sănătos pentru copii. Deasemenea, copii erau primiți în tabără fără prezentarea certificatelor medicale.

În consecinţă activitatea taberei a fost sistată, iar cazul se examinează în continuare de către poliţişti pentru a fi luată o decizie conform legislaţiei în vigoare, şi pentru atragerea la răspundere a factorilor de decizie din cadrul taberei.

You may also like

Comments are closed.

By