Rudele persoanelor care au suferit în accidentul din Kaluga au plecat în Federația Rusă (VIDEO)

38614717_2218576404837804_3792430228010172416_n

În seara zilei de 5 august, ora 22.00, rudele și apropiații persoanelor care au avut de suferit în tragicul accident din regiunea Kaluga au plecat în Federația Rusă. Deplasarea a avut loc de la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de unde a fost organizat transport pentru cei care au hotărât să meargă în regim de urgență. Până la plecare, rudele au discutat cu psihologii IGSU, dar și conducerea Inspectoratului, care i-a asigurat de susținere și sprijin din parte Guvernului și a Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit IGSU, grupul de ofițeri din cadrul Inspectoratului trimiși în Federația Rusă a ajuns în dimineața zilei de 5 august în regiunea Kaluga și a început perfectarea tuturor procedurilor necesare pentru repatrierea cadavrelor persoanelor decedate.

Conform sursei, 4 persoane traumatizate în urma accidentului vor fi externate din spitalul Sukhinichi pe 7 august și vor putea merge acasă. Autoritățile, în comun cu ofițerii IGSU, vor lua decizii cu ce mijloc de transport vor transportați în țară, pentru a putea ajunge în siguranță.

Amintim că șase cetățeni ai Republicii Moldova au decedat, iar alte 8 persoane cu vârstele între 19 – 47 de ani au suferit diverse traumatisme în urma unui accident produs în dimineața zilei 4 august, în regiunea Kaluga.

Cetățenii RM se deplasau cu un microbuz Mercedez Sprinter. La un moment dat, șoferul unui Ford, care a intrat în depășire, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit în vehiculul cu moldoveni (video mai jos).

În total, 8 persoane au decedat.

Cheltuielile pentru repatrierea cadavrelor vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By