Reținuți! Ar fi șantajat o familie cu răspândirea unor imagini video defăimătoare // VIDEO

Screenshot_4

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, sunt cercetate penal pentru șantaj. Suspecții ar fi cerut bani de la o familie, pentru a nu răspândi careva imagini video cu caracter defăimător.

În luna iulie curent, ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a INI în conlucrare cu cei ai Direcției generale urmărire penală a IGP și procurorii din cadrul Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, au documentat acțiunile unor persoane nestabilite, care amenințând o familie cu răspândirea unor înregistrări video cu caracter defăimător, solicitau mijloace financiare în sumă de 1 000 euro.

Drept urmare, a fost pornită o cauza penală pentru șantaj. Astfel, forțele de ordine au efectuat măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, pentru acumularea probelor care ar demonstra vinovăția persoanelor implicate în această infracţiune.

Ca rezultat a acțiunilor întreprinse de polițiști, în flagrant, a fost reţinut unul din autorii infracțiunii împreună cu un complice, în momentul când primea o parte din suma de bani extorcată (10 000 lei).

Un suspect este arestat pentru 30 de zile, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By