Plahotniuc: Din toamnă, PD își schimbă poziționarea. Va fi orientat spre problemele oamenilor, nu pe chestiuni geopolitice

plahotniuc 44

Partidul Democrat din Moldova rămâne un partid pro-european ca viziune, dar va fi, într-o măsură și mai mare, un partid pro-Moldova. Acțiuni care vor veni să susțină această afirmație vor avea loc în toamnă. Anunțul a fost făcut de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru agenția IPN în ajunul serbării aniversării a 27-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

”În toamna veți vedea acțiuni interesante pe această linie, cu abordări mai noi pentru politica din țara noastră, care o să le placă cetățenilor, fiindcă de multă vreme le așteaptă”, a spus Plahotniuc.

Președintele PDM a explicat această poziționare a formațiunii pe care o conduce prin faptul că de prea mult timp, toate partidele din Moldova s-au declarat pro ceva din exterior.

”Moldovenii prea mult au fost hrăniți timp de 27 de ani cu iluzii și geopolitică, este momentul să dăm la o parte această abordare și să ne întoarcem acasă, să ne curățăm întâi gospodăria noastră și să o punem la punct, apoi să ieșim în lume curați și gata de noi evoluții. Ani de zile politicienii noștri s-au dus la Bruxelles sau la Moscova și de acolo le transmiteau moldovenilor „iată ce bine e aici, o să vă ducem și pe voi. Dar moldovenii noștri aveau probleme acasă, nu le ardea lor de experimente, ei așteptau ca politicienii să vină să lucreze acasă, nu să le transmită salutări din birourile de la Bruxelles sau Kremlin”, a continuat președintele PDM.

Plahotniuc mai spune că această abordare este depășită și a venit momentul ca PDM să-și definească mai clar poziționarea și să aducă un model de lucru bazat pe rezultate și eficiență, pornind strict de la agenda reală a cetățenilor și nu de la chestiuni geopolitice, sentimentale și de alt tip.

”Partidele noastre au așteptat tot timpul ca europenii, americanii, românii sau rușii să le rezolve problemele din țară și ele doar să strângă voturile la alegeri. Asta a făcut ca unii din exterior să profite de situație și, uneori, să se implice inadecvat în politica internă a Moldovei, văzând cât de naivi și dezorientați sunt unii politicieni moldoveni. Dacă vrem însă să evoluam cu adevărat, nu trebuie să așteptăm să ne facă alții curat în ograda, că ne vor face așa o curățenie încât ne vom simți niște străini în curțile noastre și nu vom mai dori să stăm în ele”, a punctat președintele PDM.

Acesta a mai spus că PDM își va schimba din mers abordarea, se va orienta, în primul rând, pe rezolvarea punctuală a problemelor cetățenilor, cu resursele interne de care dispune și pe care le va îmbunătăți. În același timp, parteneriatele externe ale Moldovei trebuie să aducă un surplus de resurse pentru dezvoltare, nu pentru supraviețuirea țării, așa cum s-a întâmplat ani de zile.

sursa: evenimentul.md / foto: privesc.eu

 

You may also like

Comments are closed.

By