Plahotniuc: De la PAS și PPDA vă puteți aștepta curând la o dezamăgire la fel de mare ca și cea produsă de PLDM

plahotniuc

Acțiunile opoziției de dreapta ar putea provoca o dezamăgire uriașă din partea populației, mai ales în urma implicării în scandalul internațional, legat de expulzarea din UE a șefei unei fundații suspectate de legături subversive cu serviciile speciale din Rusia. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru agenția IPN.

”Vă amintiți dezamăgirea uriașă pe care PLDM a produs-o populației? De la PAS și PPDA vă puteți aștepta curând la o dezamăgire cel puțin la fel de mare, sunt deja indicii și probe tot mai clare despre legătura acestor partide cu grupări oligarhice și serviciile speciale ruse. Chiar zilele acestea numele lor apare în scandalul internațional legat de expulzarea din UE a Ludmilei Kozlovska, suspectată de acțiuni împotriva unor țări europene și de legături cu serviciile secrete ruse. Această persoană s-a ocupat intens de denigrarea Republicii Moldova în Europa, în special la Bruxelles, a desfășurat constant acțiuni împotriva țării noastre împreună cu Maia Sandu și Andrei Năstase. Presa scrie că a finanțat ilegal activități ale partidelor din Moldova prin intermediul unui ONG. După expulzarea ei din UE, începe să fie clar ce și cine a fost în spatele ei și care a fost motivul pentru care ne denigra țara și racola politicieni de care se folosea în acțiunile sale”, a spus liderul democraților.

Acesta a amintit că formațiunea pe care o conduce a cerut instituțiilor statului să investigheze modul în care acest scandal internațional a avut implicații asupra Republicii Moldova și, în paralel, va prezenta opiniei publice informațiile de care dispune, ”astfel încât oamenii să cunoască realitatea și să nu mai treacă printr-o nouă dezamăgire”.

Plahotniuc s-a referit și la protestele organizate de câteva partide de dreapta, care afirmă că ar vorba despre o mișcare de rezistență populară.

”Haideți să facem întâi o clarificare legată de ce este un protest real al oamenilor și ce înseamnă un protest al unor partide. Iată, mâine PDM adună o sută de mii de oamenii și merge la sediul PAS și PPDA, își exprimă nemulțumirea față de o acțiune a acestor partide. Asta ce e, protest pornit de cetățeni sau de un partid politic? Desigur că este o acțiune a unui partid politic, altfel absolut în regulă, partidele au dreptul să facă astfel de acțiuni. Când vorbim despre protestele organizate de PPDA și PAS, corect ar fi să nu mai mințim populația și să spunem că sunt proteste inițiate de cetățeni simpli. Oamenii se uită la televizor și văd bine că cei care vorbesc acolo sunt câțiva lideri politici și câțiva așa-ziși reprezentanți ai societății civile, foști politicieni și ei. Deci ce protest al cetățenilor este acesta? Pe cine reprezintă ei? Se reprezintă pe ei ca partide și fac o acțiune politică. Ceea ce, repet, este absolut în regulă să-și adune activul de partid și să manifeste”, a precizat Plahotniuc.

În același timp, guvernarea este atentă la nemulțumirile reale ale cetățenilor, indiferent dacă sunt susținători PDM sau împărtășesc alte viziuni politice.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By