Peste 230 de blocuri locative din capitală vor beneficia de contoare moderne de ultima generație

38713682_1813561942012298_4911879381737013248_n

Peste 230 de blocuri locative din capitală vor beneficia de contoare moderne de ultima generație, de tip MULTICAL, pentru măsurarea consumului de energie termică a blocului.

Noile mijloace de măsurare vor asigura un grad mult mai înalt de precizie și transparență a consumurilor de energie termică, dar și o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate (orare, zilnice, lunare și anuale), iar datorită funcției de transmitere a datelor la distanță, va fi posibilă automatizarea proceselor astfel încât specialiștii companiei să poată vizualiza în orice moment informații exacte și specifice cu privire la livrările de energie termică în blocul locativ respectiv.

Potrivit directorului general Termoelectrica S.A., Veaceslav ENI, modernizarea contoarelor este o acțiune prevăzută în Planul de activitate și de investiții al Termoelectrica S.A. pentru anul 2018 și vine ca o activitate de o importanță prioritară, în contextul în care termenul de exploatare a vechilor echipamente, care urmează a fi înlocuite în acest an, se ridică la 20 de ani.

“Ne dorim ca în câțiva ani să putem asigura un sistem unificat de evidență a datelor de consum, asigurând la toate branșamentele blocurilor locative sisteme de evidență moderne și exacte, ceea ce va avea un impact pozitiv atât asupra consumatorilor, cât și asupra întreprinderii Termoelectrica, în calitate de furnizor”.

Termoelectrica S.A. asigură evidența consumului de energie termică prin intermediul a peste 8000 de contoare de energie termică.

sursa: termoelectrica.md

You may also like

Comments are closed.

By