Penibil! Liderii PPDA amenință jurnaliștii de la Moldova 1 cu răfuiala fizică. Conducerea instituției condamnă declarațiile denigratoare

m1

Postul de televiziune Moldova 1 este supusă unei campanii ample de denigrare, orchestrată de PAS și PPDA. Conducerea instituției regretă, într-un comunicat de presă, ”declaraţiile profund politizate şi hazardate, lipsite de obiectivitate şi suport factologic”, emise și astăzi, în cadrul unui flashmob la sediul televiziunii publice.

”Citând una dintre lozincile utilizate de participanții la flashmob, menționăm că Moldova 1 este și va rămâne televiziunea poporului, respectând cu strictețe deontologia profesională și având ca reper interesul public”, se conține în comunicatul citat.

”Moldova 1 este unul dintre puținele posturi tv care, potrivit monitorizărilor independente (Centrul pentru Jurnalism Independent, OSCE, API, CCA etc.), a reflectat echilibrat toate campaniile electorale, oferind acces egal concurenților electorali, fără a favoriza sau defavoriza evident vreunul dintre candidați. Și această constatare confirmă faptul că valorile deontologiei profesionale reprezintă pentru noi cel mai important punct de reper”, consideră conducerea Moldova 1.

Postul public de televiziune mai spune că liderii PAS și PPDA au fost invitați în repetate rânduri să-și prezinte punctul de vedere în cadrul emisiunilor ”Butonul roșu” și ”Moldova în direct”, însă aceștia au ori au refuzat, ori au delegat alți membri de partid să-i reprezinte.

Ultimul caz de acest gen s-a produs acum câteva zile. ”Astfel, în data de 31 iulie i-am adresat o scrisoare președintei PAS, Maia Sandu, în care am invitat-o la emisiunea: ”Moldova în direct” din 02.08.2018, în cadrul căreia ne propunem să discutăm subiecte din actualitatea politică și socială. Și de această dată însă, doamna Sandu a delegat un alt membru de partid”, se conține în comunicatul Moldova 1.

Amintim că și astăzi conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a recurs la noi presiuni asupra postului public de televiziune. În cadrul unui flashmob, , la care au participat câteva zeci de persoane, fruntașii Platformei au insistat ca politica editorială a postului public de televiziune Moldova 1 să fie ajustată la agenda politică a respectivei formațiuni politic.

Astfel, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a cerut imperativ conducerii Moldova 1 să iasă afara, pentru a-i indica direct cum să reflecte protestele PAS, PPLDM și PPDA.

La rândul său, un alt fruntaș al Platformei, Chiril Moțpan, a amenințat jurnaliștii de la Moldova 1 cu răfuiala fizică. ”Sunteți o rușine și chiar nu înțelegeți că vă vom scoate pe brânci de aici?”, a declarat Chiril Moțpan.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By