10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Patru moldoveni traumatizați în accidentul din regiunea Kaluga vor fi externați astăzi

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Patru persoane traumatizate care au fost internate în spitalul Sukhinichivor fi externate astăzi și urmează să fie transportate acasă. Celelalte patru victime ale accidentului vor continua tratamentul în Federația Rusă pînă cînd medicii vor permite transportarea ulterioară în siguranță, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Totodată, IGSU informează că, ieri 06 august, la ora 19:45 (ora locală), rudele victimelor și persoanelor decedate au ajuns în orașul Kaluga, Federația Rusă, cu microbuzul din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Iar un alt autovehicul specializat, din cadrul unei companii contractate de Guvernul Republicii Moldova, ajunge astăzi pentru repatrierea cadavrelor.

După efectuarea procedurilor necesare de repatriere, angajații IGSU vor însoți trupurile neînsuflețite în drum spre Republica Moldova.

Amintim că șase cetățeni ai țării noastre au decedat, iar alte 8 persoane cu vârstele între 19 – 47 de ani au suferit diverse traumatisme în urma unui accident produs în dimineața zilei 4 august, în regiunea Kaluga.

Cetățenii RM se deplasau cu un microbuz Mercedez Sprinter. La un moment dat, șoferul unui Ford, care se deplasa pe banda opusă, a intrat în depășire, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens și s-a izbit în vehiculul cu moldoveni (video mai jos).

În total, 8 persoane au decedat.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img