Opinie: Relaţiile opoziţiei de dreapta cu „Open Dialog” a Ludmilei Kozlovska au la bază doar banii

renita

Relaţiile opoziţiei de dreapta de la Chişinău cu Fundaţia Open Dialog (FOD), condusă de Ludmila Kozlovska, expulzată recent din UE, au la bază doar banii. Opinia aparţine jurnalistului Valeriu Reniţă şi a fost expusă în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Prime TV.

„Ei nu au un plan de lungă durată. Acum pentru ei este important să aibă bani pentru a ajunge la putere, iar ce se va întâmpla mai departe, ce va fi cu această țară și care va fi viitorul cetățenilor Republicii Moldova, pentru ei deloc nu contează”
, a declarat Valeriu Reniţă.

Şi comentatorul politic Mihail Camerzan consideră că liderii PAS şi PPDA, Maia Sandu şi Andrei Năstase, se conduc după principiul „banii nu au miros”.

„Acești politicieni îmi amintesc despre Vladimir Lenin, care tot nu lucra nicăieri, dar mergea prin Europa și scria cărți pe bani străini, la fel procedează și liderii opoziției pro-europene – se plimbă prin UE pentru a-și rezolva problemele, în loc să meargă prin localitățile din țară pentru a rezolva problemele oamenilor. Ei vor la guvernare cu orice preț, de asta iau bani de la Ablyazov, căruia îi este indiferent de ceea ce se întâmplă în Republica Moldova”, a spus Mihail Camerzan.

Amintim că Ludmila Kozlovska, preşedintele Open Dialog Fundation, care a făcut lobby în instituțiile europene pentru PPDA și PAS, a fost expulzată din Polonia şi din Uniunea Europeană. Într-un raport prezentat în Parlamentul European, FOD a fost acuzată de implicarea în războiul hibrid dus de Federaţia Rusă contra Occidentului. Autorii documentului susțin că Ludmila Kozlovska că a fost recrutată de serviciile speciale rusești.

Potrivit presei, Mukhtar Ablyazov, finanțatorul FOD și principalul beneficiar al serviciilor de lobby ale acesteia, s-ar fi îmbogățit prin scheme de tip raider şi spălare de bani. Financial Times a publicat o amplă anchetă în care scoate la iveală schemele folosite de oligarhul kazah de devalizare a unor bănci, preluare de active, mituire și PR negru. Acesta a fost condamnat în Kazahstan și cercetat penal în Rusia, Ucraina și Marea Britanie.

sursa: hotnews.md / Facebook

You may also like

Comments are closed.

By