Opinia unui moldovean de peste hotare: Independența nu este o târfă

18920204_1509299135767472_1718074970901334821_n

O zi pângărită, intoxicată de vrajbă, mesaje obscene şi comportamenet politic inadecvat, tras până la o limită roşie a onirismului şi nebuniei. Intonarea imnului de stat cu fluierături pe fundal, cu sticle aruncate în stânga şi dreapta. Polițişti etichetați drept scule şi instrumente de regim, pentru un motiv: că se află la datorie şi trebuie să păstreze ordinea publică. Indiferent cine controlează guvernul şi ghidează viața politică, economică şi socială a statului. De la agrarieni, rândunişti, reformişti, comunişti, filatelişti, democrați sau … Ei reprezintă scutul statului şi este o datorie să nu admită nici o picătură vărsată de sânge.

Bastarzii binomului Năstase – Sandu sunt într-o stare continuă de nevroză politică şi au nevoie de haos. Motivul este unul simplu şi pre-electoral: câştig de imagine, profit politic, dezordine stradală, vărsări de sânge, calea spre mandatul de deputat şi revenirea la guvernare. Este an electoral şi orice stabilitate politică a statului dăunează grav pentru existența politică a opoziției. Răul suprem este hrana spirituală şi politică a binomului Năstase – Sandu. Binom ce a fost plămădit, resuscitat şi instruit în laboratorul clanului Țopa/Lucinschi, după manualele „nkvd-iste” de propagandă extremistă ale lui Felix cel Fier.

Lipsa vagă a culturii politice în sânul opoziției moldoveneşti a determinat-o să transforme Ziua Independenții într-o târfă. Într-un obiect uzat şi călcat în picioare. Logica unei culturi politice veritabile şi autentice ar fi influențat opoziția de la Chişinău să aplice un moratoriu politic asupra propriilor manifestații stradale în ajunul zilei de 27 august, dar există o remarcă incontestabilă: termenul de „cultură politică” este unul know-how pentru opoziția moldovenească. Un neologism impenetrabil pentru cireada de cornute, pardon! de activişti civici, ghidați de tehno-populista Maia Sandu şi Andrei Năstase, păpuşa țopăitoare a lui Victor Țopa.

Calea opoziției şi a clanului este doar una: revenirea pe făgaşul pârghiilor guvernamentale. Până atunci este nevoie de haos, vărsări de sânge, tulburări a ordinei publice, şi orice zi de importanță națională reprezintă o situație prielnică de a derula sistematic operațiuni la scară largă de prăjire a creierilor electoratului moldovenesc.

Autor: Teodor Bucătari 

You may also like

Comments are closed.

By