Oficial! Un moldovean se află printre persoanele decedate în urma prăbușirii podului rutier din Italia

_102970376_469f145b-e623-4f04-99a3-9ee196175a57

Un cetățean al Republicii Moldova a decedat în urma prăbușirii unui pod rutier, ieri, la Genova, Italia.

„Potrivit informaţiilor de ultimă oră furnizate de către autorităţile italiene, se confirmă că printre victimele înregistrate ca urmare a prăbuşirii podului rutier din regiunea oraşului Genova este şi un cetăţean al Republicii Moldova cu dublă cetăţenie. Consulatul se află în contact cu rudele.

Consulul General al Republicii Moldova la Milano s-a deplasat la Genova”, anunță Ministerul de Externe.

Totodată, premierul Pavel Filip a declarat că autoritățile se vor implica în oferirea asistenței necesare pentru repatrierea corpului concetățeanului nostru.

„Guvernul va interveni și de această dată. Pentru noi este important fiecare cetățean, iar durerea familiei și a celor apropiați este durerea noastră, a tuturor”, a subliniat prim-ministrul.

Șeful Executivului a solicitat structurilor responsabile să se ocupe de procedura de repatriere a persoanei decedate. Consulatul general al Republicii Moldova la Milano va oferi suportul necesar în acest sens.

Concetățeanul nostru se numără printre cele 38 de persoane decedate în urma prăbușirii unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea orașului italian Genova. Alte câteva zeci de persoane au fost grav rănite sau sunt date dispărute.

You may also like

Comments are closed.

By