9 C
Chișinău
Tuesday, April 20, 2021

Jurnalist: Partidul Socialiștilor abia așteaptă ca reprezentanții partidelor pro-europene să se bată ca niște chiori în teritoriu

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Eşecul repetat al manifestaţiilor electorale organizate de PLDM, PAS şi PPDA este un semnal clar că aceste formaţiuni trebuie deja să renunţe la revendicările politice şi să înceapă identificarea candidaţilor pentru circumscripţiilor uninominale. De această părere este juralistul Victor Nichituş, într-un articol publicat astăzi pe blogul său.

“Anunțată, de instituțiile media aflate în siajul Partidului Demnitate și Adevăr, ca un punct de cotitură al istoriei contemporane, la care ar fi trebuit să participe peste 50 de mii de participanți, Adunarea Generală a Cetățenilor s-a dovedit a fi un fiasco. Asta în ciuda unor ziariști care anunțau publicațiile străine că, la Chișinău, “tensiunea politică crește” ori că, “puterea a vrut să provoace cetățenii să se bată între ei”, scrie Victor Nichituş.

Jurnalistul citat are şi o explicaţie pentru numărul redus de protestatari, mobilizaţi de PAS, PPDA şi PLDM.

“Binomul politic Maia Sandu/Andrei Năstase își menține un număr constant de susținători, dar nu reușește să controleze un număr suficient de mare de protestatari pentru a pune presiune pe factorii politici decizionali. Acest lucru înseamnă că opoziția extraparlamentară trebuie să spună adio revendicărilor politice și să înceapă, dacă dorește să participare la viitoarele alegeri parlamentare, identificarea candidaților în circumscripțiile uninominale și construcția unor filiale locale de susținere a acestor candidați”, notează autorul.

“De asemenea, Maia Sandu/Andrei Năstase ar trebui să înceapă contacte neoficiale cu reprezentanți Partidului Democrat din Moldova, ca să nu se ajungă la catastrofe electorale în circumscripțiile uninominale”, mai scrie Nichituş.

Acesta spune că de pe urma războiului politic purtat cu înverșunare de Maia Sandu şi Andrei Năstase are de câştigat doar Partidul Socialiştilor. “Partidul Socialiștilor abia așteaptă ca reprezentanții partidelor pro-europene să se bată ca niște chiori în teritoriu, acolo unde sunt deja trasate circumscripțiile uninominale”, conchide Victor Nichituş.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img