IMAGINI care demonstrează că polițiștii moldoveni acționează blând, când se încalcă ordinea, în comparație cu cei din Europa sau SUA

28ag92018-696x392

Evacuarea legală, de către poliţie, a unui grup mic din preajma statuii lui Ştefan cel Mare, în ziua de 27 august, a înfierbântat minţile liderilor PLDM, PAS şi PPDA. Aceştia se întrec în declaraţii apocaliptice despre acţiunile pretins dure ale oamenilor legii din Moldova, deşi reacţia lor este mult mai blândă, decât a colegilor lor din unele ţări europene, cu o democraţie avansată, dar şi din SUA.

Astfel, un internaut a făcut o selecție de exemple despre cum reacționează polițiștii în țările europene, dacă somaţiile lor nu sunt respectate. Bloggerul Pavel Macovei prezintă acţiuni în forţă ale poliţiei franceze, în timpul unei manifestaţii de protest față de preşedintele Macron. Acţiunea este destructurată extrem de dur de zeci de scutieri.

Nici în Belgia oamenii legii nu sunt mai blânzi, atunci când se încalcă ordinea publică. În imaginile prezentate de internaut vedem cum poliţia intervine brutal împotriva manifestanţilor nemulţumiţi de adoptarea unor legi.

Imagini la fel de sugestive ne sunt prezentat şi din timpul unei manifestaţii din Charlottesville, din SUA. În filmuleţ observăm cu oamenii legii tăvălesc pe jos mai mulţi participanţi la acţiunea de protest.

La fel de dur intervin şi poliţiştii din Spania împotriva unor manifestanţi nemulţumiţi de adoptarea unor legi austere.

You may also like

Comments are closed.

By