Editorialist, despre Andrei Năstase: Nu reprezintă intelectualitatea. Filtrele PAS ar fi trebuit să funcționeze și în cazul său

nastase big

Intelectualii ignoră mesajele liderului PPDA, Andrei Năstase, din cauza profilului său contradictoriu şi a problemelor de integritate pe care le are. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul Naţional.

“Andrei Năstase nu îi reprezintă pe intelectuali, nu îi entuziasmează, eufemistic vorbind, prin discursurile sale, chiar dacă se declară dispus să se sacrifice pentru „acest popor”. Doar fiindcă luptă cu oligarhia, un fanfaron, o fostă unealtă oligarhică cu venituri ascunse, nu poate fi liderul intelectualității. Filtrele PAS ar fi trebuit să funcționeze și în cazul său, dar, din păcate, Maia Sandu pare să se fi rătăcit printre propriile principii”, scrie Nicolae Negru.

Un alt motiv al reticenţei cu care sunt tratate protestele PPDA, PAS şi PLDM este atitudinea agresivă faţă de exponenţii curentului unionist.

“Stau în derută și unioniștii, ținuți la distanță de diriguitorii mitingului, fiindcă ar dăuna armoniei sociale multiculturale, ar strica aliajul coeziunii interetnice și civice, ar submina puterea frontului comun împotriva oligarhiei. Deoarece nu renunță la steagurile lor, sunt considerați diversioniști, vânduți „dictatorului”, porecliți „oligarho-unioniști”, notează editorialistul citat.

“În aceste condiții, parafrazând un vers al unui poet mai vechi, cel mai bun refugiu pentru un cetățean onest este propria conștiință. Și, la urma urmei, dacă dă chix mitingul despre care vorbim, nu a mai rămas mult până la alegeri. De ce atâta consum de energie, de ce atâta efort „revoluționar” steril, dacă votul este revoluția universală, potrivită în toate cazurile”, conchide Nicolae Negru.

Sursa: Timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By