„Drumuri bune pentru Moldova” // Au fost deja construite sau reparate peste 400 de km de trasee

drumuri bune reparatii

481 km de drumuri din localitățile țării au fost deja construite sau reparate în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”. În opinia premierului Pavel Filip, investițiile în infrastructură sunt prioritare pentru actuala Guvernare.

„Anul acesta ne-am propus să construim #drumuribune în fiecare localitate. Aproape 500 de kilometri de drum au fost deja reparate. Sper că drumul spre școală, spre muncă sau spre casă va fi mai ușor și mai simplu pentru oameni. Infrastructura este una dintre cele 3 priorități majore ale Guvernului și vrem să construim o țară modernă”, a postat Pavel Filip, pe Facebook.

Dimensiunea arterelor reparate constituie 37,7% din totalul de 1275 de km prevăzuți pentru reabilitare, iar valoarea lucrărilor executate până în prezent este de 692,5 milioane de lei.
Alte 241 de milioane de lei au fost alocate pentru finanțarea lucrărilor la șantierele de construcție care acum sunt deschise. În lucru mai sunt 189,5 km sau 14,9% din totalul planificat.

În total, în cadrul Programului național „Drumuri bune pentru Moldova” lansat de Guvern la iniţiativa preşedintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, vor fi reabilitate peste 1200 de kilometri de şosele locale, iar valoarea investițiilor este de 1,6 miliarde de lei.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By