Din 2019 vor fi interzise pungile din plastic subțire

ows_143812539874655

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificarea și completarea Legii cu privire la comerțul interior, precum și crearea cadrului normativ necesar implementării prevederilor Legii cu privire la tichetele de masă și ale Legii privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător.

Principalele prevederi ale proiectului sunt substituirea autorizației de funcționare a unităților comerciale şi prestării servicii, cu procedura de notificare despre inițierea activității de comerț, la autoritatea administrației publice locale. De asemenea, vor fi incluse gradual restricțiile la utilizarea și comercializarea pungilor de plastic, de către unitățile de comerț cu amănuntul, în funcție de grosimea acestora.

„Antreprenorii nu vor mai trebuie să solicite autorizație de funcționare și desfășurare a comerțului cu amănuntul. Va fi suficient doar să depună o notificare la autoritatea administrației publice locale. Astfel, va fi simplificată desfășurarea activității de comerț interior și activității de întreprinzător. Totodată, de la începutul anului 2019 se interzice utilizarea și comercializarea pungilor din plastic subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj. De la 1 ianuarie 2021, se interzice utilizarea și comercializarea pungilor din plastic foarte subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj”, a accentuat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că au fost stabilite condițiile și procedurile de utilizare a tichetelor de masă, precum şi drepturile şi obligațiile unităților comerciale şi celor ce prestează servicii de alimentație publică, în procesul de circulație a tichetelor de masă.

sursa: gov.md

You may also like

Comments are closed.

By