DEZASTRU în apropiere de Genova // Un pod rutier s-a PRĂBUŞIT: cel puțin 35 de morţi // Imagini terifiante (UPDATE)

_102965259_hi048664795

UPDATE // Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Consulatul Republicii Moldova la Milano s-a autosesizat în legătură cu prăbuşirea unui pod rutier, pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova, soldat cu 22 morţi şi 13 răniţi.

Consulatul Republicii Moldova la Milano este în contact permanent cu autorităţile locale şi monitorizează evoluția situației. La momentul actual, potrivit poliţiei locale se fac investigaţii la faţa locului şi deocamdată nu se cunoaşte identitatea victimelor. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene la Republicii Moldova va reveni cu noi informaţii la prima apariţie a acestora.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reaminteşte că cetățenii Republicii Moldova pot solicita asistență consulară la numărul de urgență al Consulatul Republicii Moldova la Milano: +39 320 610 89 89.

UPDATE // Potrivit bilanţului preliminar, 35 de persoane au murit, iar alte 13 au fost rănite după prăbuşirea segmentului viaductului Polcevera (Morandi).

„În momentul prăbuşirii, pe pod erau 30-35 de vehicule”, a declarat Angelo Borrelli, şeful Protecţiei Civile.

13.23 // Un pod rutier s-a prăbuşit marţi în jurul orei locale 11.30, în apropiere de oraşul Genova, din cauza ploilor torențiale. Este vorba despre o secţiune a podului Morandi, care trece pe deasupra unor centre comerciale, fabrici, locuinţe, linia feroviară Genova-Milano şi râul Polcevera. Agenţia publică de ştiri ANSA relatează că mai multe persoane ar fi murit după ce câteva vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute.

Echipele de salvare au găsit două persoane în viaţă sub dărâmături, victimele fiind transportate la un spital din zonă.

Surse din cadrul poliţiei, citate de BBC News, au indicat că cel puţin 11 persoane au decedat, iar alte cinci sunt în stare gravă.

Şeful serviciului local de ambulanţă a declarat că se estimează că zeci de persoane au decedat, informează agenţia Adnkronos, citată de Sputnik News.

Aproximativ zece vehicule, în care se aflau mai multe persoane, au fost afectate de prăbuşirea podului în cursul unei ploi torenţiale, relatează surse din cadrul serviciilor de urgenţă, citate de de ANSA.

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene.

Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului.

Podul Morandi a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

Imagini LIVE:

sursa: mediafax.ro / La Repubblica.it

You may also like

Comments are closed.

By