Cercetați penal pentru furturi din automobile. Au fost surprinși de camerele de supraveghere // VIDEO

foto-fot

Ofițerii de investigații a Inspectoratului sectorului Botanica din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor de investigații întreprinse au reținut doi bărbați cu vârstele de 34 de ani și respectiv 40 ani, originari din capitală, bănuiți de comiterea furturilor din unitățile de transport. Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru documentare și stabilirea circumstanțelor.

În cadrul audierilor aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând polițiștilor că pe data de 19 iulie aflându-se pe bd. Dacia din sectorul Botanica, au pătruns într-un automobil de model „Mercedes” de unde au sustras o geantă în care se aflau mijloace bănești în sumă de 3000 lei și acte personale, iar pe data de 6 august curent au pătruns într-un alt automobil de model „Volkswagen” , care era parcat pe str. Zelinski, de unde au sustras o geantă cu bani și acte personale, cauzând proprietarului un prejudiciu estimat la 5000 lei. Metoda de pătrundere în automobile era prin forțarea geamului.

În cadrul perchezițiilor autorizate efectuate la domiciliul unuia dintre bănuiți, bunurile sustrase au fost depistate, ridicate, și urmează a fi returnate proprietarilor.

Suspecții s-au dovedit a fi anterior judecați pentru comiterea infracțiunilor similare. Actualmente bănuiții sunt cercetați penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

You may also like

Comments are closed.

By