Calitatea drumului din satul Vărvăreuca, verificată de laboratorul Administrației de Stat a Drumurilor. Ce s-a constatat

1_220

Lucrările de reparație a drumului din localitatea Vărvăreuca, raionul Florești, au fost verificate de Laboratorul de Încercări din cadrul Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD). În urma expertizei, s-a constatat că acestea corespund cerințelor tehnice și drumul poate fi dat în exploatare.

Astfel, a fost verificată granulozitatea amestecului de minerale, conținutul de bitum, densitatea medie, saturația cu apă, umflarea, rezistența la compresiune, rezistența la forfecare și grosimea straturilor de asfalt. Rezultatele probelor sunt în conformitate cu parametrii stabiliți. În total, în localitatea Vărvăreuca au fost reparați 850 m de drum, costul lucrărilor fiind de circa 2 milioane de lei.

3_195

2_196

Anterior, ministrul Chiril Gaburici a efectuat două vizite la fața locului, pentru a verifica calitatea lucrărilor pe acest tronson, după ce a fost sesizat de un internaut în privința calității drumului. Ministrul Economiei și Infrastructurii a anunțat că toate tronsoanele de drum vor fi date în exploatare abia după ce vor fi expertizate pozitiv de laboratorul ASD. „Ne dorim drumuri calitative și durabile. În cazul în care porțiunile de drum nu vor corespunde normelor tehnice, antreprenorii vor fi impuși să refacă lucrările din cont propriu”, a reiterat Chiril Gaburici.

sursa: mei.gov.md

You may also like

Comments are closed.

By