Blogger: Un individ protejat de PPDA şi PAS, implicat până peste cap în scandalul blocului de la Botanica

rucan-grecu-nastase

Unul din protagoniștii scandalului legat de construcţia blocului din sectorul Botanica, destinat actorilor din Moldova, este Alexandru Grecu, şeful Uniunii Teatrale din Moldova. Bloggerul Eugen Luchianiuc developează, într-un material publicat astăzi, legăturile lui Grecu cu şeful firmei de construcţii care a tras pe sfoară oamenii de cultură.

“Pentru a ajunge în posesia pământurilor și pentru a atrage în schemă oamenii din teatru, Rucan (Andrian Rucan, șeful companiei Ecosem –n.r.) s-a folosit de Sandu Grecu, șeful de la Unitem. Acesta i-a ademenit pe toți cu prețuri bune și după asta și-a luat partea sa de „otkat”. Acum fiind chemat de oameni la răspundere el se abrogă de puteri și zice că nu are treabă cu asta sau în general fuge de oameni și de răspuns”, scrie Luchianiuc.

Bloggerul citat ia în răspăr şi traseismul lui Alexandru Grecu, personaj care a fost în solda mai multor formaţiuni politice.

“Acest Grecu are mereu spete politice, mereu umblă după cei din fruntea clasamentului politic. Așa a fost cu Urecheanu care avea scaun personal la Teatrul Caragiale, așa a fost și cu Chirtoacă. Pe urmă a intrat în PLDM și umbla după Filat și chiar a fost consilier municipal. Pe urmă l-a ajutat și Plahotniuc la gala Unitem. După asta a luat bani de la balabol pentru gală iar acum ajută din răsputeri #neDA și un pic #pas”, notează Luchianiuc.

“Primul sediu al #neDA a fost într-o clădire care aparține sau e administrată de Grecu. Se află pe strada București, între străzile Eminescu și Vlaicu Pârcălab. Acum ședințele „opoziției” au loc în clădirea de vizavi de Guvern, pe strada Pușkin. Este clădirea administrată de Palatul Național (acolo-s și Casele Palatului). Palatul se află în subordinea Ministerului Educației și al Culturii și, prin decizia ministrului, cei de la UNITEM închiriază sediile din clădire la preț de nimic. Astfel UNITEM, oferind spațiu în chirie celor de la #neDA devin subarendași, fapt interzis prin contractul între Palat și UNITEM”, mai scrie bloggerul.

Amintim că 150 de oameni de artă, membri ai Uniunii Teatrale din Moldova, au investit în construcţia unui bloc, dar au rămas fără bani, fără apartamente şi cu datorii faţă de compania de construcţii.

Potrivit presei, construcţia blocului din sectorul Botanica a început în 2007, pe un lot care aparţinea Uniunii Teatrale, şi a fost sistată definitiv în 2015, după ce firma responsabilă de lucrări a falimentat. Proiectul urma să fie dat în gestiunea unei alte companii responsabilă să finalizeze construcţia. În cele din urmă, acesta a revenit firmei care nu îşi onorase anterior angajamentele. Pentru continuarea lucrărilor, compania a cerut de la investitori încă trei milioane de lei.

You may also like

Comments are closed.

By