-0.5 C
Chișinău
Sunday, December 5, 2021

Vlad Plahotniuc, la Forumul Economic pentru Dialog și Dezvoltare: Actuala guvernare este și va rămâne un partener de nădejde pentru oamenii de afaceri

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Actuala guvernare este și va rămâne un partener de nădejde pentru oamenii de afaceri. Declarația aparține președintelui fondator al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Vlad Plahotniuc, și a fost făcută în cadrul Forumului Economic pentru Dialog și Dezvoltare, desfășurat marți.

În cadrul, reuniunii, Vlad Plahotniuc a prezentat inițiativa Coaliției de guvernare de a adopta un pachet de legi pentru stimularea mediului de afaceri și creșterea veniturilor populației.

”Guvernarea rămâne partenerul mediului de afaceri. Vă asigur că, pentru acele probleme care mai sunt, căutăm soluții pentru a le rezolva. Noi ne dorim și putem să schimbăm multe în atitudinea fiecăruia dintre noi și astfel în posibilitățile țării”, a spus președintele AOAM.

La rândul său, premierul Pavel Filip a făcut o retrospectivă a măsurilor pe care actuala guvernare le-a luat pentru mediul de afaceri din țara noastră și a prezentat măsurile pe care le prevede pachetul de legi privind activitatea businessului. Este vorba despre măsurile de stimulare fiscală, propunerile privind sectorul HORECA, reglementările privind activitatea de taximetrie, repatrierea valutei și reducerea presiunii asupra mediului de afaceri.

”Vrem un mediu de afaceri mai liber și transparent. Ne dorim să vă simțiți bine în Republica Moldova atunci când derulați o afacere și, desigur, ne dorim să avem capacitatea financiară atunci când vorbim de bugetul statului pentru a avea posibilitatea să rezolvăm problemele cu care se confruntă cetățenii”, a spus Pavel Filip.

”Este o onoare pentru Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova să găzduiască această întâlnire, care reunește pe de o parte reprezentanții de frunte ai mediului de afaceri și, pe de altă parte, reprezentanții guvernării. Multe dintre proiectele noastre de legi au pornit în urma întâlnirilor cu dumneavoastră și colegii dumneavoastră din branșă”, a declarat în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului pentru Dialog și Dezvoltare, Alexandru Baltag, directorul general al AOAM.

Amintim că Asociația Oamenilor de Afaceri din Moldova a găzduit marți seară, 24 iulie 2018, Forumul Economic pentru Dialog și Dezvoltare, dedicat întâlnirii dintre reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova și reprezentanții guvernării. Din partea mediului de afaceri au participat circa 45 de asociații și uniuni de business din țara noastră, precum și peste 800 dintre cei mai importanți deținători de afaceri și manageri din economia moldovenească.
Din partea guvernării au fost prezenți premierul Pavel Filip, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, ministrul Justiției, Victoria Iftodi, precum și mai mulți șefi de agenții și autorități guvernamentale.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img