VIDEO // Traficanți de droguri, demascați. Vindeau pastile ecstasy în proporții deosebit de mari

Screenshot_2

Cinci persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, domiciliate în mun. Chișinău, au fost reținute de ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații, de comun cu procurorii Procuraturii municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani.

Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupului care comercializa droguri sub formă de pastile ecstasy în proporții deosebit de mari.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că pastilele ecstasy erau întroduse în țară prin contrabandă din țările membre a Uniunii Europene, iar ulterior pe teritoriul RM prin antrenarea dilerilor erau comercializate consumatorilor la prețul de 300-350 lei per pastilă.

O parte din pastilele ecstasy, care fiind din categoria drogurilor cu efect energizant, erau vândute în cluburile de noapte al capitalei, iar beneficiarii acestor droguri sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani.

Totodată, au fost infiltrați agenți de investigații sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. Astfel, au fost acumulate probe concludente în privința persoanelor.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 443 pastile ecstasy în valoare de circa 150 000 lei.

În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina și au contribuit activ la identificarea și documentarea persoanelor care au tangență la caz.

La moment, trei dintre suspecți sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate.

Poliția reiterează că distribuirea drogurilor prevede răspundere penală, iar persoanele riscă privațiune de liberate de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By