7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Un nou proiect național: vor fi reabilitate sau construite sistemele de alimentare cu apă și canalizare din fiecare localitate

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Guvernul va face o analiză a situației privind aprovizionarea cu apă și starea infrastructurii de canalizare din toate localitățile din Moldova. În baza acestui studiu va fi elaborat un program național în domeniu. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Cebotari, după ședința săptămânală a formațiunii.

”Ne dorim ca în fiecare localitate din țara noastră oamenii să poată beneficia de apă și să aibă condiții civilizate de trai. Este o problemă foarte importantă pentru oameni și ea trebuie rezolvată. Acest lucru reiese din toate sondajele, dar ea ne-a fost sesizată și în deplasările noastre în teritoriu”, a explicat vicepreședintele PDM.

Potrivit lui Cebotari, în timpul întâlnirilor cu cetățenii au fost semnalate unele situații care nu sunt deloc normale.

”La Șoldănești, oamenii cumpără zilnic apa și plătesc cinci lei pentru o găleată”, a exemplificat fruntașul PDM.

În acest context, PDM a cerut reprezentanților săi din Guvern revizuiască Strategia națională de alimentare cu apă.

”Să vedem care e statutul la zi privind această strategie și care sunt restanțele. Ne-am propus ca în termen de 3-5 ani, să asigurăm localitățile din țară cu apă de calitate”, a continuat Cebotari.

Amintim că, la inițiativa liderului democraților, Vlad Plahotniuc, în acest an a demarat un alt proiect de anvergură de modernizare a infrastructurii – ”Drumuri bune pentru Moldova”. În cadrul programului cu un buget de peste 1,6 miliarde de lei, în acest an urmează să fie construite sau reparate 1200 de km de drumuri în fiecare sat din țară. În anul viitor, proiectul urmează să fie extins la nivel de centre raionale.

sursa: hotnews.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img