Sondaj // Patru partide ajung în Parlament: PSRM, PAS, PDM și PPDA

so

Patru formațiuni politice ar ajunge în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri. Acest lucru este confirmat de către noul sondaj realizat de către Institutul Republican Internațional din SUA (IRI). Este vorba despre PSRM, PAS, PDM și PPDA. Studiul atestă că socialiștii bat pasul pe loc, partidul Maiei Sandu pierde din încrederea cetățenilor, iar PDM și PPDA sunt în creștere.

Astfel, pentru PSRM ar opta 36 la sută dintre cetățenii cu opțiuni de vot clare, iar numărul lor a rămas neschimbat față de situația atestată de sondajul realizat în martie. De cealaltă parte, PAS a pierdut patru puncte procentuale și se bucură acum de încrederea a 16% din cetățenii care știu pentru cine vor vota. PDM este pe locul trei, cu 9%, față de intenția de vot de 8 la sută, în martie. PPDA a crescut de la 4% în martie până la 9%, acum.

Sub pragul electoral rămân comuniștii, pentru care ar vota 3% dintre cetățeni. PCRM este la același scor cu Partidul Șor. Liberalii ar obține un procent, iar liberal-democrații – mai puțin de unu la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 mai – 18 iunie în toate localitățile din țară, cu excepția celor din regiunea transnistreană. Eșantionul este de 1517 persoane de peste 18 ani, iar marja de eroare nu depășește +/-2,5%.

Sursa: ziarulnational.md

You may also like

Comments are closed.

By