Reținuți pentru că au șantajat un locuitor din satul Hârtop // VIDEO

hgf

Doi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 22 și respectiv 29 de ani, domiciliaţi în municipiul Chișinău, membrii unui grup criminal, au fost reținuți la 9 iulie curent, fiind suspectați de șantaj.

Bărbații au fost reținuți în urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, Direcției generale urmărire penală şi procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

La 15 iunie 2018, bănuiții, aflându-se în satul Hârtop, raionul Cimişlia, sub un pretext inventat, i-au spus bărbatului că le este dator cu o anumită sumă de bani. Aceștia l-au bătut și i-au cerut 1500 euro, după care l-au impus să scrie o recipisă prin care victima se obliga să transmită suma de bani.

Ca urmare a măsurilor petrecute, la 9 iulie curent, făptuitorii au fost reținuți în flagrant delict, în momentul primirii de la victimă o parte din suma de bani extorcată.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost depistate și ridicate mijloacele tehnice de comunicare, 500 euro primiţi de la victimă sub controlul poliţiștilor și recepisa scrisă de către victimă, prin care se obliga să restituie suma de 1500 euro.

Suspecții au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

You may also like

Comments are closed.

By