Protest la Jurnal TV // Cheianu și Durbală, acuzați că au batjocorit numele domnitorului Ștefan cel Mare

Screenshot_6

Câteva zeci de persoane, între care veterani ai războiului de pe Nistru, angajați ai Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne, dar și simpli cetățeni, au pichetat în seara zilei de ieri sediul postului de televiziune Jurnal TV. Aceștia s-au arătat indignați de profanarea de către realizatorii emisiunii ”Ora de ras” a memoriei voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.

În opinia manifestanților, autorii acestei creații televizate au batjocorit numele domnitorului moldovean, prezentându-l într-un ”dialog de prost gust cu bolșevicul Lenin”.

„Cei care au luptat cu arma în mână pentru apărarea Republicii Moldova se arată indignați de profanarea numelui lui Ștefan cel Mare, în cadrul emisiunii Ora de Ras”, a declarat un reprezentatnt al Academiei Ștefan cel Mare.

„Nu putem tăcea. Vrem să fim auziți, Ștefan cel Mare este un ideal al nostru și ne doare când este pus la aceeași masă cu criminalul Lenin”, a spus un alt exponent al instituției sus-numite.

Screenshot_5

”Nu putem accepta ca criminalul bolșevic Lenin să fie prezentat ca un personaj corect și cumsecade, iar lui Ștefan cel Mare să-i fie atribuită calitatea de călău incult și agramat”, se conține și într-un comnicat difuzat anterior de mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru, cavaleri ai ordinului Stefan cel Mare, și membri sau foști angajați ai colectivului Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI.

”Ștefan cel Mare și Sfânt este unul din eroii neamului nostru, numele și memoria căruia au fosta cinstite sute de a ani de către întregul popor. Batjocura, necinstirea și spurcarea numelui lui Ștefan cel Mare și Sfânt este un act de înjosire a întregului popor”, consideră veteranii.

Conducerea postului de televiziune Jurnal TV a refuzat să discute cu protestatarii. Aceștia au dialogat doar cu un reporter al canalului.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By